Dating tips for menn:


Det kommer et punkt hvor du er nødt til å ta steget. Du aner ikke om jenta er keen på deg, og det finnes bare en måte å finne det ut på. Du må be henne ut på date. Har jeg rett?

Jeg husker det litt for godt. Følelsen av at du har kjent jenta hele livet. Dagdrømmene om hvordan det ville vært å være sammen med henne. Mest av alt i hele verden ville jeg bare holde rundt henne. Kalle henne min.

Men jeg visste altså ikke om hun faktisk var forelska tilbake. Hun lo av vitsene mine iblant. Det var noe i blikket som jeg var 51% sikker på at bare kunne bety at hun var forelska tilbake. Hun sa at jeg var søt. Hun sa at jeg var snill.

Hva sa logikken? Jo: "Bare vær deg selv, så ordner alt seg. Er hun ikke interessert så er det hennes tap". Hvordan skulle jeg finne det ut? Jo, jeg måtte be henne med ut på date. "Bare vær ærlig og si hva du føler" hører jeg en indre stemme som sier. Men jeg blir usikker. Det er en strategi jeg har prøvd før. Da ente det ikke bra. Jeg vil ikke virke desperat. Men jeg er nødt til å få vite hva hun føler. Jeg er nødt til å be henne med på date. Men skal jeg kalle det en "date"? Nei. Det putter for mye press på henne. Men tenk om hun bare tolker det vennskapelig? Jo, jeg kaller det en date, så skjønner hun hva jeg vil. Ser gjennom meldingen på telefonen en siste gang.

"Hei!:) Lyst til å være med på date med meg på Blå på torsdag? Kim Hiorthøy spiller :)"


Meldingen er sendt.


Minutter går. Ingen svar.


En time går.


En dag går. Fremdeles ingen svar.


Gruer meg til å møte henne igjen.


True story, man. Og hvis du er fra samme planet som meg så har du antageligvis opplevd noe lignende. Problemene med historien og fremgangsmåten er mange. For det første er ideen om å "droppe bomba" og fortelle jenta ut fra intet en veldig risikabel strategi. De fleste (pene) jenter lever i overflod av tilbud fra gutter. Kanskje ikke direkte tilbud, men de opplever å få oppmerksomhet og ganske tydelig interesse fra gutter omtrent daglig.

Hvordan date en dame

Så hvordan ber du en jente ut på date? Her er date tips nr 1: You don't! Ordet "date" setter alt for mye press på jenta, og kommuniserer at du håper at dere skal "finne hverandre" så kjapt som mulig. Å dra på "date" setter deg i tillegg i en situasjon hvor det er forventet at gutten skal imponere og jenta "godkjenne" gutten. Det er et spill som er rigga mot deg på alle mulige måter. Unngå ordet "date" som om det var kjøttspisende streptokokker. Du har ikke lyst til å være på "date". Punktum.

Spør heller jenta om hun vil "henge med" på noe du uansett har tenkt til å gjøre. "Jeg tenker meg på Kim Hiorthøy på torsdag. Lyst til å henge med?". "Jeg skal en tur inn til sentrum på tirsdag. Lyst til å ta en kaffe?"

At jenta ikke helt vet om du er interessert eller ikke er BRA. Det gjør deg spennende. Jeg har venninner som klager over hvor LETT det er å sjekke gutter. De mister interessen når gutten viser så tydelig at de er keen. De vil ha en utfordring. De vil ha gutter de ikke helt vet hvor de har, og gjerne gutter som har muligheten til å date flere samtidig.

Jeg kan lese tankene dine. "Hva? Hvorfor er jenter så tjukke i hue? Hvorfor kan jeg ikke bare være ærlig? Hvorfor kan jeg ikke bare spille med åpne kort? Ærlighet varer lengst! Kanskje NOEN jenter er sånn, men de jentene JEG vil ha er selvsikre nok til at de ikke blir stressa av ærlighet!" Jeg hører deg og jeg vet hvor du kommer fra. Det kan virke kjipt at det er sånn, og det kan virke overveldende og maktesløst at det liksom er et "spill" man må spille. Men på samme måte er det "kjipt" at vi gutter er så overfladiske at vi tillegger utseendet til jenta så mye verdi. Vi er laget sånn. Om det er arv eller miljø er en annen diskusjon, men det er sånn. På samme måte er jenter programmert til å ikke forelske seg i gutter som er alt for "på", som viser interesse alt for tydelig og som virker desperate.

Problemet med å lære dating regler fra jenter er at jentene ser for seg en fyr med ansiktstrekkene til Johnny Depp når de sier at de ønsker en mann som er snill og overøser henne med komplimenter. Hvis ei jente smiler medlidende og sier at du er "alt for snill" er det overhodet ikke et godt tegn. Det hun egentlig sier er "Jeg liker så godt valideringen jeg får av at du er håpløst forelska i meg, så fortsett gjerne med det. Men jeg synes du er like attraktiv som en tur til tannlegen."

Så for å oppsummere: Unngå å kalle daten en date, velg lav-terskel date aktiviteter, ikke spill med vidåpne kort, la jenta få lov å lure litt på hvor hun har deg, la jenta få lov å savne deg litt iblant (ikke møt henne hver eneste dag), og la henne gjerne få vite at andre jenter også liker deg (uten at det blir skryting eller manipulativt).

Jeg får ofte spørsmål fra menn som lurer på hva som er vanlig: Hvor mange dater før kjærester? Når er man sammen? Når bør man ha sex? Hva som er vanlig og hva som lønner seg trenger ikke alltid å være det samme.

Dersom du er gutt, så er det en fordel å ha sex så tidlig som mulig. En del jenter sier til og med at de som regel blir forelsket først etter at de har hatt sex. Man er ikke offisielt sammen før man har snakket om det, men hvis man har datet i mer enn 3 måneder og møtes oftere enn en gang i uka vil begge parter ofte forvente at relasjonen er noe mer enn bare "vennskap med fordeler".

Hvordan date jenter

Hensikten med en date er ganske enkelt å få litt tid på tomannshånd med jenta du er interessert i; Dersom man vil komme nærmere hverandre og bli bedre kjent er dette rett og slett en nødvendighet. Men hva bør man egentlig gjøre på date?

Først og fremst avhenger det litt av hvordan du har truffet jenta og hvor godt dere kjenner hverandre. Det er forskjell på å date kollega fra jobb, å date eldre damer og det å date en alenemor fra Tinder. Har du møtt henne på nett eller bare pratet såvidt med henne på byen/fest og tatt nummeret/Facebooken hennes? Isåfall er det mest naturlig å bare møtes for en kaffe, et glass vin eller en øl ... noe mer blir fort litt heavy så tidlig! En slik "kaffedate" er ofte det greieste å begynne med, investeringen i form av tid er liten og den er lett å si ja til for jenta. Det betyr imidlertid ikke at dere ikke kan gjøre noe annet etter at kaffen eller ølen er drukket dersom stemningen er god ... mange av aktivitetene vi nevner senere i denne artikkelen kan f.eks. være aktuelle. Sørg imidlertid for å ha lagt en plan på forhånd, spesielt i forhold til hvor og når dere møtes slik at dette passer med aktiviteten du eventuelt kan tenke deg å dra henne med på etter daten.

Dersom dere jobber sammen eller går på skole sammen kan "Er sulten jeg, bli med å spise?" være måten å begynne på; du trenger ikke dra på noen date, bare tilbring litt tid sammen og flørt litt der dere treffer hverandre, nok til at det blir naturlig å finne på noe på fritiden.

Etterhvert blir det naturlig å satse på noe litt mer omfattende, noe som legger til rette for en dypere interaksjon ... det kan dreie seg om jenter du alt har hatt en enkel kaffedate med, jenter du er blitt kjent med på jobb/skole og fått en god og flørtende tone med eller jenter du har truffet på byen/fest og som det ... eh, vel, utartet seg litt med;)

En av de vanligste feilene gutter gjør når det kommer til å date damer er å tenke "Hvordan kan jeg imponere jenta mest mulig?". Det som spiller noen rolle når det kommer til hva slags følelser hun får for deg er imidlertid hvordan du oppfører deg og hvordan stemningen er mellom dere; det er mye viktigere å velge en date som tilrettelegger for å optimalisere disse tingene enn en date som demonstrerer at du har råd til å svi av noen tusenlapper på restaurant! Date antrekk bør være pent, men ikke alt for formelt. Skjorte er bra, men slips bør unngås ved mindre det er helg og du uansett skal ut. Du trenger ikke å kjøpe en egen date parfyme, men ta en dusj og pass på at du lukter godt.

Det å ta jenta med inn i "din verden" er alltid fordelaktig. Noen gang lurt på hvorfor jenter har en rar tendens til å bli forelska i en eller annen lokal fyr når de er ute og reiser? Fordi de blir tiltrukket av at denne fyren er på hjemmebane, har kontroll, kjenner alle, vet hvordan ting funker og hvor alt er. Det er en klassisk feminin fantasi, å bli tatt med inn i en verden som er ukjent, spennende og kanskje litt skummel, av en lommekjent mann som har full kontroll, som kan vise henne rundt og passe på henne.

Når du tar med deg en jente på en dyr restaurant hvor du aldri har vært før og hvor du ikke er helt sikker på hvordan man oppfører seg eller hvordan man uttaler navnet på retten du bestiller gjør du imidlertid det direkte MOTSATTE!

Derfor: Velg alltid noe du kan, noe du har lyst til, noe som foregår på din hjemmebane, noe du har kontroll på, noe som gir deg best mulige forutsetninger for å slappe av og ha det gøy, fremfor noe du tror at jenter blir imponert av. Her er noen eksempler på slike dater.

Date forslag:

  • Hjemmedate - Hjemmedate høres kanskje enkelt ut, men på mange måter er det den ultimate daten. Hva er tips til date hjemme? Mulighetene er endeløse. Ta et glass vin og skravle? Spille TP? Se en film? Eller noe mer forseggjort ... lage en date middag sammen? Ha coctailkveld, kjøpe inn noen råvarer og prøve å lage fancy og underlige drinker fra en bok eller oppskrifter på nettet? Velg noe DU har lyst til, noe DU interesserer deg for og synes er gøy! Hjemmedate passer veldig godt som date nr 3.
  • Aktivitetsdate - Gjør noe som du kan og som du synes er gøy, på et sted hvor du er kjent. Driver du med klatring? Digger du å kjøre mountainbike i skogen? Liker du å gå lysløypa? Ta henne med! Kjenner du en fyr som spiller i band eller en som driver med standup? Ta henne med på det isteden. Er du interessert i kunst eller dinosaurer? Ta henne med på utstilling. Passer godt som date nummer to.
  • Inviter henne på fest - Å invitere jenta på en fest eller vors med folk du kjenner, kanskje til og med hos deg, er alltid bedre enn å komme alene til en fest med hennes venner. Men ofte er det smartere å satse på en date hvor det bare er dere to, ihvertfall tidlig i forløpet.
  • Stikke ut og spise - Det er ikke forbudt å dra på restaurant, men velg gjerne et sted du kjenner og liker, gjerne noe litt spesielt.
  • Bar-til-bar-runde - Å dra "på byen" med en jente man dater er ikke spesielt fordelaktig; det er bråk og folk overalt, så det blir vanskelig å bli skikkelig kjent. Begynn heller tidligere på kvelden, f.eks. på en fredag kl. sju-åtteish, og ta en runde på små barer/utesteder hvor dere aldri har vært før ... ta en drink på hvert sted, og stikk til deg når klokka begynner å bli "utetid".
  • Kaffedate - Det enkle er ofte det beste. Å ta en kaffe er lav-terskel og putter lite press på jenta. Passer best som første date.

Hvis du har flere date-spørsmål bør du sjekke ut Sjekkeskolen. Du kan også vurdere en personlig dating coach.

Utdrag fra Sjekkeskolen:

Når du har møtt jenta på byen eller i en annen setting, og hun er interessert, er neste oppgave å tenke logistikk. Du vil enten sikre at dere møtes igjen senere, eller ta henne med videre på en date eller nachspiel. Hvis dere har lyst til å møtes igjen, er det naturlig å utveksle telefonnummer. Det er viktig at du ber om telefonnummeret på en måte som gjør at hun husker deg i etterkant og forventer å møte deg igjen, og som ikke virker desperat eller sosialt rart. Dersom du ser på det å utveksle telefonnummere som noe veldig naturlig og ufarlig vil hun også tenke det samme, men dersom du lager en stor greie ut av det kan hun fort begynne å bli usikker. Hvis du vil kløne det til skikkelig og være sikker på å få avslag kan du spørre om telefonnummeret på en måte som avslører at du er usikker på om hun faktisk vil møte deg igjen: «Jeg synes du var veldig spennende å snakke med. Har du lyst til å gi bort telefonnummeret ditt til meg kanskje?» Hvis du i stedet tar det som en selvfølge at hun har lyst til å se deg igjen, og tenker på det å ta telefonnummeret som like vanlig som å utveksle etternavn, så vil det ikke engang slå henne som noe hun trenger å tenke på engang. Ta frem mobilen allerede før du ber om telefonnummeret, og gi den til henne: «Jeg er nødt til å gå nå, men du kan jo skrive ned nummeret ditt, så sender jeg mitt». Veldig enkelt, og mye mer effektivt. Etter at hun har tastet inn nummeret sitt på telefonen din bør du bli sittende noen minutter ekstra og snakke før du går.